مدیارسان
خانهدسته‌بندی نشدهکارت کپچر چیست و چه کاربرد‌هایی دارد؟

کارت کپچر چیست و چه کاربرد‌هایی دارد؟

11 دقیقه زمان برای مطالعه

کارت کپچر چیست؟

کارت کپچر که با نام‌هایی همچون ویدئو کپچر و کپچر کارت نیز یاد می‌شود، قطعه‌ای سخت افزاریست. این قطعه به شما امکان می‌دهد تصویر ویدئویی دوربین فیلمبرداری، دستگاه پخش VHS ،DVD ،Blu-ray، کنسول بازی Play Station ،Xbox و… را در لحظه به کامپیوتر، لپتاپ یا حتی موبایل و تبلت خود انتقال دهید.

کارت‌های کپچر در مدل‌های متنوع، برندهای مختلف و همچنین همراه با انواع اتصالات ورودی و خروجی تولید می‌شوند. تنوع این قطعه سخت‌افزاری باعث استفاده در کار های زیادی از جمله تبدیل فیلم و تصاویر ویدئویی، پخش زنده اینترنتی یا همان ویدئو استریمینگ و لایو استریمینگ، راه‌اندازی کلاس آنلاین و مجازی، گیم کپچر، پردازش تصاویر دستگاه‌های پزشکی، صنعتی، رباتیک و… شده.

کارت کپچر چیست و چه کاربرد‌هایی دارد - ویدئو کپچر - کپچر کارت

کارت کپچر دقیقا چگونه کار می‌کند؟

کارت ویدئو کپچر در واقع دستگاهی است که بوسیله یک کابل، سیگنال تصویر خروجی منبع را به اصطلاح کپچر و ضبط می‌کند. در ادامه آن را تبدیل به فرمت‌های دیجیتال می‌کند و از طریق تراشه یا یک کابل، آن را تحویل به مقصد شما می‌دهد. داده‌های سیگنال ویدئویی بطور مداوم ضبط و ذخیره می‌شوند و در نهایت در نرم‌افزار‌های ویرایش و سایت هایی مانند یوتیوب می‌توانند بارگذاری شوند. تعداد کمی کارت کپچر با انکودر داخلی طراحی شده؛ بنابراین بسیاری از آنها برای ذخیره فایل ویدیویی از پردازنده رایانه شخصی استفاده می‌کنند.

کارت ویدئو کپچر با پشتیبانی از فرمت های دیجیتالی

۴ اصطلاح مرتبط با کارت کپچر که باید بدانید

کپچر کردن:

اصطلاح “کپچر” برای دریافت صدا یا فیلم بصورت زنده از منبع ورودی به‌کار می‌رود. سیگنال این داده‌ها از طریق اتصالات آنالوگ یا دیجیتال همچون کابل HDMI و SDI انتقال داده می‌شود.

کپچر از طریق درگاه های آنالوگ یا دیجیتال و یا HDMI و SDI

رکورد:

Capture card صدا یا فیلم را بصورت داده‌های دیجیتالی “رکورد” (ضبط) می‌کند تا به دستگاه شما ارسال کند.

Capture card با قابلیت رکورد

انکود:

“انکود” (Encode) فرآیند تبدیل سیگنال‌های کپچر و رکورد شده به یکی از فرمت‌های سازگار یا همان کدک‌ها است. کدک‌ها انواع گوناگونی دارند که رایج‌ترین آنها H264 و H265 می‌باشند. “دیکود” (Decode) به عنوان کلمه متضاد آن، فرآیند رمزگشایی فرمت می‌باشد.

انکود تبدیل سیگنال های کپچر و رکورد از طریق کارت کپچر

استریم:

نمایش و پخش‌زنده یک تصویر، ویدئو و صدا در اینترنت را “استریم” (streaming) می‌نامیم. پخش زنده اینترنتی یا همان استریمینگ، امروزه در پلتفرم‌های زیادی مثل یوتیوب، اینستاگرام و توئیچ بسیار رایج است که در مواردی انجام نیاز به تجهیزات دارد.

استریم و پخش زنده کارت های کپچر

آیا انواع کارت کپچر را می‌شناسید؟

با ورود تصاویر Full HD ،HD و حتی بالاتر به صنعت مالتی مدیا، پیشرفت نرم‌افزار‌های ویدئویی و استریمینگ و همچنین ارتقای قطعات سخت‌افزاری، کپچر کارت‌ها نیز دچار پیشرفت شدند و برای سازگاری هر چه بیشتر، در انواع گوناگون و با کارایی‌های متفاوت عرضه شدند.

انواع کارت کپچر

این کارت ها عموما در دو دسته کارت کپچر اینترنال (داخلی) و کارت کپچر اکسترنال (خارجی) تولید میشوند.

تفاوت این دو مدل در نحوه اتصال به دستگاه میزبان است. کارت کپچر اینترنال بوسیله تراشه به کامپیوتر وصل می‌شود. درحالی که کارت کپچر اکسترنال قابلیت حمل و اتصال بوسیله کابل را مهیا می‌کند.

یک سری از آنها هم بصورت مستقل و بدون نیاز به کامپیوتر یا هر نوع دستگاه میزبان دیگر می‌باشند. مدل‌های قدیمی آن‌ها همان DVD رکوردر و مدل‌های جدید آن دیسک رکوردر و هارد رکوردر هستند. مانند انواع رکوردر تصویر بلک مجیک که قابلیت ضبط تصاویر بدون نیاز به کامپیوتر را دارند.

کارت‌های اینترنال و اکسترنال در مدل‌های دیجیتال، آنالوگ و ترکیبی از هردو تولید می‌شوند.

ویدئو کپچر‌های آنالوگ دارای ورودی تصویر Composite ،S-Video می‌باشند. این کارت‌ها برای دریافت صدا از دو راه ورودی Line-in کارت صدا و ورودی مستقیم صدای استریوی RCA استفاده می‌کنند.
کارت‌های کپچر دیجیتال نیز با توجه به مدلشان دارای اتصالات ورودی HDMI، فایروال، HD-SDI و یا حتی هردو پورت SDI و HDMI هستند که قابلیت کپچر تصاویر با رزولوشن‌های بالا را دارند.
کارت کپچر SDI در مدل‌های مختلف 6G-SDI ،3G-SDI و 12G-SDI تولید می‌شود که تفاوت اصلی هرکدام از آن‌ها در سرعت انتقال داده‌ها و رزولوشن مورد پشتیبانی است. همینطور سری کارت کپچر HDMI نیز با توجه به نسخه خود می‌تواند رزولوشن‌های 4K ،2K ،Full HD یا حتی 8K را کپچر کند. البته کارت‌هایی نیز وجود دارند که علاوه بر ورودی دیجیتال HDMI یا SDI دارای ورودی‌های آنالوگ هم هستند که اصطلاحا به آن‌ها “Full Port” می‌گویند.

کارت های اینترنال و اکسترنال در مدل های دیجیتال، آنالوگ و ترکیبی از هردو تولید می‌شوند.

کارت کپچر چه کاربردهایی دارد؟

استفاده از Capture card در امور خود، سطح کیفیت آن‌ها را به شدت افزایش می‌دهد و حرفه‌ای ترین روش حل نیاز‌های شما را در اختیارتان قرار می‌دهد.

کپچر تصاویر دوربین:

با اتصال دوربین‌ فیلمبرداری به کامپیوتر و لپتاپ یا حتی گوشی همراه خود بوسیله یک کارت کپچر، بالاترین کیفیت تصویر ویدئو را بدون تاخیر بر نمایشگر مشاهده خواهید کرد. انتقال همزمان فایل‌ها به دستگاه میزبان، ادیت و سپس پخش سریع ویدئو در هر پلتفرم را مهیا می‌کند. پخش زنده اینترنتی (استریمینگ) با استفاده از این روش عالی خواهد بود. برای مثال می‌توانید چندین منبع تصویر و میکروفن را با استفاده از یک کارت کپچر اکسترنال به موبایل خود وصل کنید و بصورت زنده برنامه‌ای بی‌نقص در یوتیوب، اینستاگرام و… داشته باشید. قطعه‌ای که در تصویر مشاهده می‌کنید، کارت کپچر اکسترنال JVA06 است.

کپچر تصویر دستگاه پخش:

شاید بتوان اصلی‌ترین کاربرد Capture card را تبدیل فرمت ویدئو دانست. با وصل کردن دستگاه‌های پخش DVD، VHS و Blu-Ray به کارت، سیگنال های ویدئویی دیجیتال تحویل خواهید گرفت.

کپچر تصویر دستگاه پخش

گیم کپچر:

امروزه گیم استریمینگ تبدیل به یکی از سرگرمی‌های جذاب شده که در آن بازیکنان حرفه‌ای، بازی خود را ضبط می‌کنند و بصورت آنلاین یا رکورد شده به اشتراک می‌گذارند. شما هم می‌توانید به سادگی با استفاده از یک کارت ویدئو کپچر اکسترنال یا اینترنال، کنسول بازی مثل Xbox و Play Station را به کامپیوتر یا لپتاپ وصل کنید و بازی خود را استریم کنید. حتی می‌توانید چندین ورودی مثل دوربین و میکروفن را نیز اضافه کرده و بین آنها سوئیچ کنید. به این شکل یک گیم کپچر حرفه‌ای و بی‌نقص خواهید داشت.

گیم کپچر

پردازش تصویر:

به کمک یک ویدئو کپچر، تصاویر دوربین‌های صنعتی، پزشکی، رباتیک و امثال آن می‌تواند تحت نرم‌افزار مورد نظر کاربران در کامپیوتر و لپتاپ پردازش شود. البته Video Capture باید با نرم‌افزار مورد نظر سازگار یا اصطلاحا Compatible باشد. چرا که امکان عدم پشتیبانی نرم‌افزار از این سخت افزار وجود دارد. بنابراین در این موقع باید با اطلاعی درست از سخت‌افزارهای مورد پشتیبانی، خرید را انجام داد.

مهم‌ترین نکات در خرید کپچر کارت

همانطور که اشاره شد، ویدئو کپچر‌ها در طیف وسیعی از مدل‌ها و نسخه‌ها توسط برند‌های زیادی تولید می‌شوند. پس واجب است که با اطلاعاتی بالا نسبت به نیاز خود، انتخاب درست در خرید داشته باشید. مدیارسان به شما پیشنهاد می‌کند که به نکات زیر دقت کنید تا دچار اتلاف هزینه نشوید.

خرید کارت کپچر بلک مجیک - خرید کارت کپچر مناسب - کارت کپچر JVA06

اینترنال یا اکسترنال؟

خیلی مهم است که شما تصمیم بگیرید به کارت کپچر اینترنال نیاز دارید یا کارت کپچر اکسترنال. کارت داخلی با اتصال به سیستم دستگاه بوسیله تراشه، قطعا با کیفیتی مطمئن‌تر عمل خواهد کرد و در اکثر مواقع اتصالاتی حرفه‌ای تر دارد. از این مدل بیشتر در محیط‌های استودیویی و حرفه‌ای استفاده می‌شود. در مقابل کارت‌های خارجی قابل حمل هستند و کار با آن‌ها ساده‌تر است. این مدل کارت معمولا شامل اتصالات رایج‌تری است. البته می‌تواند همراه با دکمه‌ها و ویژگی‌های خاص‌تری برای سوئیچ بین کانال‌ها نیز بشود. استریمر‌ها، ولاگر‌ها و برنامه‌سازان بیشتر از این مدل کارت استفاده می‌کنند تا محتوایی ارزشمند و حرفه‌ای را در هر محیط و شرایطی خلق کنند.

استفاده از کارت های کپچر در محیط های استودیویی و حرفه ای - کارت کپچر مناسب  استریمر‌ها، ولاگر‌ها و برنامه‌سازان

نوع اتصالات:

کارت‌های کپچر در مدل اتصالات نیز دامنه وسیعی دارند تا بتوانند هرگونه نیازی را رفع کنند. رایج‌ترین این اتصالات SDI و HDMI در نسخه‌ها و ویژگی‌های گوناگون هستند. هرچند که برای کار با تجهیزات حرفه‌ای‌تر، کپچر کارت‌ها با اتصالات آنالوگ، فایروال و… نیز یافت می‌شوند. لازم است که تجهیزات خود را بررسی کنید و نسبت به مدل درگاه‌های آن‌ها اقدام به خرید این سخت‌افزار کنید. البته می‌توان از یک کانورتر (مبدل تصویر) برای تبادل بین کابل‌ها استفاده کرد که هزینه‌ای اضافه‌تر همراه دارد.

انواع اتصال برای کارت های کپچر

رزولوشن و فرمت پشتیبان:

رزولوشن و کیفیت کار ویدئویی خود را حتما مشخص کنید و با توجه به آن کارت متناسب را انتخاب کنید. پشتیبانی از رزولوشن‌های بالاتر از حد نیاز شما، هزینه‌ای اضافه به شما تحمیل خواهد کرد. چرا که اتصالات و سیستم پیشرفته‌تری در آن‌ها استفاده شده.

خرید به صرفه:

توجه به کیفیت ساخت و قیمت هر محصول برای همه ما مهم است. هرچند که گاهی کارت کپچری شامل ویژگی‌های خاص از جمله سوئیچ تصویر می‌شود که می‌تواند نکته‌ای مثبت در خرید شما به حساب بیاد.

خرید کارت کپچر به صرفه - کارت کپچر های بلک مجیک خریدی به صرفه

پشتیبانی کارت کپچر از نرم افزار:

تعدادی از نرم افزار‌های مورد پشتیبان در اطلاعات هر کارت اشاره شده. پیش از خرید حتما بررسی کنید که کارت کپچر مورد نظر با نرم‌افزار و حتی سیستم عامل دستگاه شما سازگار است یا خیر.

پشتیبانی کارت کپچر از نرم افزار

مدیارسان همراه شما

کمپانی Blackmagic Design یکی از پرطرفدارترین ارائه دهندگان کارت کپچر و کارت پلی بک در جهان تحت عنوان Blackmagic Decklink است. کیفیت بالا، قیمت مناسب، تنوع در مدل‌های اینترنال، اکسترنال و حتی مستقل، از دلایلی هستند که مخاطبان زیادی را به سمت خود جذب کرده.
مجموعه مدیارسان با در اختیار داشتن بازه وسیع از محصولات و طیف گسترده‌ای از مدل‌های مختلف کارت‌های کپچر و پلی بک بلک مجیک و J5Create، آماده خدمت رسانی به مشتریان عزیز می‌باشد. شما میتوانید برای تهیه و مشاهده مشخصات این محصولات، به دسته بندی کارت کپچر سایت ما نگاهی بیاندازید. برای پاسخ به سوالات و دریافت مشاوره خرید با ما تماس بگیرید.

مدیارسان با کارت کپچر های کیفیت بالا، قیمت مناسب، تنوع در مدل‌های اینترنال، اکسترنال و حتی مستقل

نظر دهید

سبد خرید